Jdi na obsah Jdi na menu
 


SMEKÁM KLOUBOUK ...ale nevím komu

LHOTA - ROZVADOV 1 : 2

Úvodní kola bývají vždy strašně těžká , my jsme se o tom na vlastní kůži přesvědčili v sobotu v Bolevci . Nakonec jsme ho jak herně , tak výsledkově zvládli a mě čekala velmi příjemná odpočinková neděle .

Měl jsem bohatou představu jak jí strávím , ale že to bude bez fotbalu jsem věděl skoro stoprocentně . Shoda náhod a okolností mě nakonec přinutila se jet podívat na kousek zápasu Lhota vs. Rozvadov . Spletl jsem si jak hřiště , tak čas výkopu , takže když jsem konečně dorazil na umělku doubraveckého Senca , zbývalo do konce zápasu jen pár minut . Stoupl jsem si do rohu  a rychle jsem nasával jednotlivé posty Rozvadova , týmu , který nás zanedlouho čeká , ale že uvidím scénu jak ze scifi filmu jsem rozhodně nečekal .

Lhota prohrávala 0 : 1 ( což jsem v tu chvíli nevěděl , tušil jsem , že rozhodně nevede , protože její tlak stoupal a stoupal a že potřebuje dát nějakou branku bylo zcela evidentní ) . Rozvadov se ale velmi jednoduše bránil a pak to přišlo !!!

Rozvadovský hráč se uvolnil ve středu pole , chtěl pokračovat ve směru na domácí bránu , ale najednou padl jako podťatý . Žádný faul , ale , že to není dobré bylo vidět na první pohled . Lhota měla míč  a samozřejmě se opět vrhla do útoku . Klasické výkřiky "Zakopnit to , leží tam"  atd. je nijak nevyváděly z rytmu a nakonec svojí akci zakončili . Míč tedy měl v držení Rozvadov , ale to už se všichni přítomní sbíhali ke zraněnému hráči Rozvadova . Rozvadovští sice chtěli míč odkopnout do zámezí , ale vše nasvědčovalo tomu , že rozhodčí hru už dávno přerušil , protože nikdo nehrál a asi ani nechtěl a bez jakékoliv aktivity odkopávají míč na polovinu Lhoty  . Omlouvám se , skoro nikdo !!! Míč se po několika dalších vteřinách dostal k domácímu "snajprovi " Strejčkovi a ten ukázal světový charakter !!! Rozběhl se mezi všemi stojícími hráči a ukázkovou střelou do prázdné brány srovnal v 85 minutě na 1  :  1  .

To co se dělo poté asi nemusím popisovat , za téhle situace nic zvláštního . Klasické výkřiky rozvadovských hráčů směrem ke Strejčkovi a jeho kolegům nebraly konce . Zajímavé bylo až dění po rozehrávce . Nebo spíš ještě chvíli před ní .

Hlavní rozhodčí si zavolal oba kapitány , ale to co jim říkal se patrně asi nikdy nedozvím , ale evidentně to nebylo nic zásadního . Přišel tedy výkop a to nejzajímavější . Všichni čekali co se stane , Jsem naprosto přesvědčený , že drtivá většina hráčů Lhoty měla z toho Strejčkova gólu osipky , ale každý se evidentně sám sebe ptal : "Co já s tím můžu udělat " ? . Bedlivě pozoruju lavičku Lhoty , kde v nezáviděné situaci stojí můj kamarád Jarda Kluska a na tu dálku cítím , že žádný povel z lavice nejde . Koukám a stojí tam i generální manager pan Kozák , říkám si , ten by mohl něco takového rozhodnout , ale ( pořád podotýkám , že na velkou vzdálenost ) nic neslyším .

Začíná mě to fakt bavit . Rozvadovští rozehrávají . Míč směřuje na střelce Strejčka a rozvadovský Čížek ho vyzývá : " Běž strejdo , běž , dej si ještě jednoho , ať máš pořádnou radost . A záhy to přichází . Balon si bere domácí kapitán Zbyněk Černý a prudce ho vysílá na svojí vlastní bránu . Kousek před brankovou čarou ho zastavuje brankář Böhm a ptá se : " Co mám dělat " ? Všichni stojí a mlčí a brankář svou otázku několikrát opakuje . Nakonec dostává , zřejmě od kapitána Zbyňka Černého , odpověď , otáčí se střílí si vlastní bránu .

Stojím a tleskám !!!!!!

Rozhodčí sděluje že do konce zbývají 4 minuty a další 3 nastaví - je to zřejmě jediných 7 minut co fandím Lhotě :-) :-) :-) . Mají sice nějaké závary , ale už nevyrovnají .

....odcházím , celou cestu smekám pomyslný klobouk , leč pořád nevím komu . Určitě gólmanovi Böhmovi , který ten kop musel provést a pak zřejmě kapitánovi Černému ,který to dle mého asi rozhodl. Pak nadzvedávám klobouk těm lhotským , kteří s tím souhlasili a do pr..... posílám všechny ty , kteří byli proti .

Mimo tento seznam mi zůstává střelec Strejček .

A za všechny co dělají sport jsem rád , že to takhle dopadlo !!!

 

Radek Vodrážka

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Matěj Strejček - odpověď 2

Pokud se hráč nemůže spolehnout na výkon rozhodčího, ani na výkon zkušenějších hráčů na hřišti (Čižek), argumentace typu, že to vídáme i ve vyšších soutěžích je bohužel smutná, pak dochází k takovýmto nešťsatným situacím. Jediná situace, která pak zaslouží přerušení hry skončí jejím pokračováním. S jistými detaily s Vámi jěště nesouhlasím, ale nechci se v tom pitvat už.
Přeji hráči Landrgottovi brzké uzdravení, pokud se zranil, pro hráče je totiž největší trest když nemůže kvůli zranění dále nastupovat, osobně to moc dobře znám. Pěkný den.

Matěj Strejček - odpověď

Dobrý den, dovolím si také přidat svůj názor, inkriminované situaci předcházel pád rozvadovského hráče, který ležel na zemi a evidentně nechtěl nebo nemohl pokračovat ve hře, ať si sám sáhne do vlastního svědomí, jestli onen střet byt tam "tvrdý" aby ležel a nemohl se zvednout. Chápu, že v takovýchto situacích bývá bohužel běžné, že hráči vedoucího mužstva většinou "tahají" čas, ovšem to jde i mnoha jinými způsoby, něž simulováním . Mě osobně jste v životě určitě na zemi bezdůvodně neviděli, když ležím na zemi tak jsem uklouzl nebo mi na zem pomohl protihráč, v tom případě neležím na zemi, ale zvednu se, zranění jsem za více jak 20 let co fotbal hraji měl mnoho a nikdy jsem tak dlouho na zemi neležel.
Možná se mnou nebudete souhlasit, ale situaci jsem vyhodnotil následnovně - rozhodčí stál vedle souboje a nepískal, stejně tak hru nepřerušil, na co má, pokud se nepletu, pravomoc pokud by mohlo jit o zranění hráče, nechal hru dobrých 20, 30 vteřin plynout i když o ležícím hráči věděl. Během této prodlevy mělo možnost zakopnout balon více hráčů, já byl pouze na "vrcholu ledovce" ke mě se balon dostal a já stál tváří v tvář brankaři a řídil se pravidlem, které se malé děti když začínají s fotbalem učí jako jedno z prvních - hraje se dokud rozhodčí nepískne. Tady bych rád podotknul, že těch 5 vteřin, kdy byl balon u mě byl pouze zlomek celé nepřerušené hry.
Branku jsem nijak neoslavoval, velkou radost jsem z ní také neměl, spíše mě zajímal postoj rozhodčího. Souhlasím, že úmysl darovat hostům po rozehrání branku a vrátit jim tak vedení vzešel asi z hlavy Zbyňka Černého a patří mu tak samozřejmě palec nahoru, stejně tam i vykonavateli Bohmovi.
Věřte, že umím prohrávat, jsem čestný a gratuluji rozvadovským hráčům ke třem bodům, o nějaké statistiky mi nejde a ať si každý sáhne do svého svědomí. Třeba kakonýr Čížek, který dvě minuty seděl na zadku na hřišti, že se mu točí hlava a nehrál, zase takový kolotoč jsme nepředváděli, aby nemohl stát a hrát.
Tímto bych se k tomu nechtěl vracet, přeji pěkný den a doufám, že jsem tímto vyjádřením nikoho neurazil ani nerozčílil.

Jan Vydra - Re: odpověď

Dobrý večer Matěji, díky za Váš názor...

Nehodlám tady chlapům z Petřína dělat diskuzní fórum, vůbec ne, ale nedá mi neodpovědět, upřesnit...

Ten klučina, co upadl, s nikým žádný souboj neměl, deset metrů kolem něj nikdo nebyl, prostě si zakopnul o nohu a nekoordinovaným pádem si nepříjemně ublížil... O simulování bych fakt nemluvil, když jsme ho položili vedle lavičky, byl bílej jak stěna a chtěli jsme volat záchranku, když chytil barvu, tak jsme to nechali na něm... Teď mě mrzí, že jsme to neudělali, přeci jen, o zdraví jde opravdu především...

Co se týče Čika, ano, může to být tak, jak popisujete. Je to zkušenej fotbalista a chtěl tak týmu, který byl pod tlakem, pomoct... Tím neříkám, že to schvaluji, bohužel to vídáme v sakra vyšších soutěžích...

Co se týče Vašeho gólu - rozhodčí hru nejprve nepřerušil, protože se o žádný faul nejednalo, hrálo se dál... A pak se shodnem - hráč ležel, sudí měl hru přerušit, což mu také bylo vytknuto delegátem utkání. Nestalo se a přišla Vaše chvíle... A máte pravdu - s Vaším popisem situace nesouhlasím... Dobře jste věděl, že nehrajeme, jediný, kdo v tu chvíli byl na hřišti v pohybu, jste byl Vy, dobře jste věděl, co děláte... Jste výbornej fotbalista (což jste nám ukázal u nás na podzim), máte sakra na víc, než dávat takovéhle góly, absolutně to nemáte zapotřebí...

Ještě na jedné věci se shodneme - palec nahoru pro Zbyňka Černého... To co předvedl, bylo neskutečný... Upřímně - prdím na body, ve finále je jedno, jestli skončíme třetí nebo pátý, ale tohle ve mně zůstalo...

Píšete - nevracejme se k tomu.... Vůbec!!! Křičme to na všechny strany, protože tohle bylo opravdu na klobouček!!! Pořád se mi nechce věřit, že se to stalo, už jsem počítal s tím, jak pojedeme nas...... a znechucený domů.... Křičme na všechny strany, že fair-play žije!!! A jak jsem již psal - především smekám před iniciátorem Zbyňkem Černým a všemi Lhoteckými, kteří s tím souhlasili...

Hodlám kontaktovat vedení Plzeňského kraje FAČR, podpořen konzultací s šéfy STK pány Legátem a Havránkem, kteří byli na utkání přítomní, a navrhnout pro Zbyňka nějaké ocenění. Nejde o cenu, jde o to zviditelnit, co se stalo... Je škoda, že to nebylo nahráváno, protože by se to mělo pouštět těm nejmenším coby instruktážní video o fair-play....

Vše bylo řečeno, napsáno... Upřímně Vám opravdu přeji hodně branek, ze kterých budete mít radost...

Jan Vydra

Jan Vydra - Já vím komu - Zbyňkovi Černému!!!

Ahoj Radku, jsem moc rád za Tvůj příspěvek!!! Protože já na sobě vždycky budu mít dres svého týmu, tedy TJ Rozvadov, kterého jsem vedoucím mužstva, je super, že to napsal někdo nestranný, navíc člověk z fotbalového prostředí, který toho má leccos za sebou. Vše podstatné jsi popsal, já tedy jen malinko doplním...

Od prvního okamžiku, kdy střelec Strejček, potvrdil, že ´góly´ opravdu dávat umí, byl prvním člověkem, který okamžitě přiběhl ke své lavičce a jal se situaci řešit, kapitán Zbyněk Černý. Z lavičky skutečně nepřišel žádný pokyn, naopak jsem se v debatě s takovým starším pánem z lavičky (pak jsem zjistil, že to byl pan Humeník st.) pouze dozvěděl, že to máme za to, jak simulujeme... Mimochodem jsem hlavně rád, že Tomáš Landrgott, který sám sebe ukázkově skopnul, bude v pořádku, vypadá to na něco skříplého v oblasti bederní páteře.

Rozhodčí si zavolal oba kapitány - a jak vím od našeho Honzy Viterny - řekl jim, že dle pravidel byl gól regulérní, ale že zrovna dvakrát fér to nebylo... Co bude dál, že nechá na nich, ať se dohodnou... Zbyněk Černý řekl, že střídačka nechce, ale že ten gól vrátí... Pak následovalo, co jsi popsal, Lukáš Böhm dokončil gesto fair-play, které se dnes už jen tak nevidí.... Klíčovou postavou v tomto ´příběhu´ je jednoznačně kapitán Zbyněk Černý, který to všechno vzal na sebe a prokázal neskutečný charakter!!!

Upřímně říkám, píšu:-), že v posledních sedmi minutách mi bylo jedno jestli dostaneme tři góly, byl jsem maximálně spokojenej s tím, jak to dopadlo, že jsme nemuseli tuhle, nebojím se napsat nechutnost, skousávat ani nechci přemýšlet, jak dlouho...

Především díky výbornému brankáři Žipajovi jsme tři body získali a šlo se do kabin... Z reakcí bylo jednoznačně cítit a hlavně slyšet, že ne všichni Lhotečtí s gestem fair-play souhlasili, absence jakýchkoliv argumentů končila větou - hlavně, jestli byste se takhle zachovali VY!!!

A tady si dovolím velkej rejpanec.... Odpověděl jsem - já jsem si jistej, že my bychom takovej gól vůbec nedali!!! Fotbalistu nedělá jen výkon na hřišti, množství přihrávek, střel, asistencí, gólů... A ačkoliv je dle mě Matěj Strejček na tuhle soutěž nadstandardní hráč, svým zachováním se nejen mě neskutečně zklamal.... Gólů dá ve své kariéře určitě ještě hodně moc a já mu přeji, aby to byly góly, za které se nebude muset stydět...

Radku, souhlasím s Tebou, smekám!!! Smekám především před Zbyňkem Černým, který to vzal na sebe a rozhodl. A smekám přede všemi, kteří s tím souhlasili... A vy, Lhotečtí, kteří ještě teď nevíte, jestli to bylo dobře... Jsem si jistý, že až se zítra s chladnou hlavou probudíte, řeknete si, že takovéhle body by Vás netěšily...

Díky, ať žije fair-play

Jan Vydra
vedoucí mužstva TJ Rozvadov